Anija ruse me vela “Palada” u ankorua të enjten në portin e qytetit kanadez Victoria - vëllam të qytetit rus Habarovsk (Khabarovsk).

Ekspeditën e vet të filluar më 1 korrik anija ia dedikon 270 vjetorit të zbulimit të Amerikës prej marinarëve rusë dhe 50-vjetorit të fluturimit të Juri Gagarinit në kozmos.

0“Palada” ka vizituar tashmë portet Kodiak dhe Sitka të shtetit Alaska të SHBA. Pas vizitës në portin e Victoria fregata ruse me vela do të vizitojë portet në qytetet San Francisko dhe Los Angeles, do të hyjë në Honolulu dhe në portet e Japonisë.