U shënua një nivel rekord jashtëzakonisht i lartë rrezatimi radioaktiv në elektrostacionin atomik “Fukushima-1”, njoftojnë mediat japoneze.

Niveli i rrezatimit ka arritur 10.000 millisieverts në orë - dozë vdekjeprurëse kjo për njeriun.

0Niveli i lartë i rrezatimit u zbulua në afërsi të tubave në fundin e tunelit midis energobollkut (reaktorit) të parë dhe të dytë. Qasja në vendin e ndotjes radioaktive dhe ndërtesave aty pranë është kufizuar maksimalisht.