Anders Breivik, i cili kreu aktin e dyfishtë terrorist në Norvegji, i paraqiti kushte autoriteteve të vendit për dhënien e informacionit mbi veprimtarinë e grupimeve të dhjathta ilegale, të cilat, sipas konfirmimeve të tij, po përgatisin sulme të reja.

0Gjatë herës së fundit të marrjes në pyetje ai kërkoi emërimin e tij si komandant suprem të forcave të armatosura të vendit, largimin nga froni të Mbretit Harald V dhe dorëheqjen e qeverisë.