Muaji që lamë pas - korriku në Moskë - u bë një nga më të nxehtit për gjithë historinë 130-vjeçare të vëzhgimeve të motit.

Siç i njoftuan Agjencisë “Interfax” në Byronë Hidrometeorologjike të Moskës dhe rajonit të saj, temperatura mesatare mujore në kryeqytetin rus për muajin e kaluar ishte 5,2 gradë mbi normën klimatike.

0Më vapë ka bërë në Moskë vetëm në vitet 1938 dhe 2010. Vera më e nxehtë në historinë e vëzhgimeve meteorologjike është regjistruar në korrik të vitit të kaluar. Atëhere temteratura e tejkaloi normën mesatare mujore me 7.8 gradë.