Në MPJ e Federatës Ruse shprehin shqetësim në lidhje me përkeqësimin e situatës në veri të Kosovës dhe deklarojnë se veprimet e autoriteteve kosovare destabilizojnë gjendjen në krahinë.

Pala ruse beson se prania e autorizuar ndërkombëtare, para së gjithash Misioni i OKB-së në Kosovë, Misioni i BE për sundimin e ligjit në Kosovë (EULEX) dhe Forcat për Kosovën do të ndërmarrin të gjitha masat e nevojshme për frenimin e ambicieve të rrezikshme të autoriteteve kosovare.

0Të martën 5 bashkëpunëtorë të repartit të destinacionit të posaçëm të Policisë së Kosovës u plagosën gjatë operacionit ushtarak për marrjen nën kontroll të dy pikave kufitare të lejim-kalimit në enklavat serbe në Kosovë.