Të martën në Moskë me një temperaturë ajri +33 gradë celsius u regjistrua rekordi absolut veror i konsumit të energjisë elektrike - 11.704 MW.

0Kjo shifër  tejkaloi bile dhe maksimumin e 4 gushtit të vitit të kaluar prej 11.689 MW. Pavarësisht nga rritja e konsumit të energjisë elektrike, sistemi energjetik i rajonit të Moskës është i qëndrueshëm, funksionon për mrekulli, pa kurrfarë ndërprerjesh të furnizimit me energji.