Siç shkruan sot gazeta ruse “RBC Daily” («РБК Daily »), më tepër se 50.000 faqe me informacionin e plotë mbi blerësit e Internet (on-line) dyqaneve u gjendën në akses të hapur në motorët e kërkimit Yandex dhe Google.

Fajtorë të rrjedhjes së informacionit janë administratorët e site-ve të këtyre dyqaneve, të cilët duhej të garantonin mbrojtjen e sigurt të të dhënave personale, deklaroi zëdhënësi i kompanisë Yandex.

0Më parë në rrjet u dukën sms dhe numrat e telefonave të abonentëve të MegaFon. Shërbimi Federal për mbikëqyrjen në fushën e komunikimit masiv ngriti padi kundër Operatorit të telefonisë celulare MegaFon.