Në Kaliforni (SHBA) në moshën 95-vjeçare ndërroi jetë Handler Elliott - krijuesi i kukullës Barbie dhe bashkë-themeluesi i Kompanisë Mattel, e njohur në mbarë botën me lodrat e saj.

0Promovimi i Barbie - kukullës-adoleshente me bel të hollë, me këmbë të gjata e gjoks mbresëlënës - u realizua në mars të vitit 1959. Ajo ishte e veshur atëhere me rroba banje bardhë e zi.