I arrestuari në Norvegji mbi bazë të dyshimit për kryerje të aktit të dyfishtë terrorist Anders Breivik deklaroi se planifikonte atentatin ndaj Kryeministres së vendit Gro Harlem Brundtland.

Ajo e ka kryesuar tri herë qeverinë, respektivisht në vitet 1981, 1996 dhe tani. Më 22 korrik Gro Harlem Brundtland mbajti një fjalin në kampin e rinisë në ishullin Utøya dhe u largua prej andej para se të vinte krimineli, i cili vrau duke qëlluar me armë mbi 80 veta.

0Viktima të aktit të dyfishtë terrorist në Norvegji u bënë 93 persona, rreth 100 të tjerë u plagosën.