Grupi i inspektorëve nga italia filloi fluturimin inspektues mbi territorin e Rusisë në kuadër të Traktatit Ndërkombëtar të Qiejve të Hapur. Itinerari i fluturimit është koordinuar me specialistët rusë.

0Traktati Ndërkombëtar i Qiejve të Hapur u nënshkrua në vitin 1992 nga 23 shtete. Ai u krijon mundësinë pjesëmarrësve të tij për kryerjen e fluturimeve inspektuese mbi territoret e njëri-tjetrit për kontrollin veprimtarisë ushtarake mbi baza reciproke dhe ka për qëllim forcimin e sigurisë ndërkombëtare.