Sot në Norvegji është shpallur Minuta e heshtjes për nder të kujtimit të viktimave të aktit të dyfishtë terrorist të 22 korrikut. Ceremonia e përzishme do të zhvillohet me pjesëmarrjen e Kryeministrit Jens Stoltenberg dhe anëtarët e Familjes Mbretërore.

Sot Anders Breivik, i cili u arrestua mbi bazë të akuzës për organizim përthimi pranë godinave qeveritare në Oslo dhe sulm të armatorsur mbi një kamp pushimi të rinjsh në ishullin Utøya, për herë të parë do të paraqitet përpara gjyqit. Viktima të krimit monstruoz në Norvegji u bënë 93 persona, më shumë se 100 të tjerë u plagosën.