Katër këngëtarë rusë arritën të dalin në finalen e Konkursit të Vokalistëve të Placido Domingos “Operalia”, i cili po zhvillhet për herë të parë në Moskë.

Gjithsej në finalen e tij, që do të mbahet më 24 korrik, do të performojnë 13 këngëtarë. Përveç përfaqësuesve të Rusisë do të ketë edhe vokalistë nga Koreja e Jugut, Polonia, Kili, Argjentina, Moldavia, SHBA dhe Amerika e Jugut.

0Çmimi i parë i “Operalia” është 30 mijë $, i dyti - 20 mijë $ dhe i treti - 10 mijë $. Secili prej tyre do tu jepet si vokalistëve meshkuj, ashtu dhe femra.