Vëllimi i investimeve direkte në ekonominë e Rusisë, sipas vlerësimeve paraprake të Bankës Qendrore ruse, në gjysmën e parë të këtij viti i tejkaloi të 27 miliardë $ dhe iu afrua shumë nivelit të para krizës, deklaroi Kryeministri i Federatës Ruse gjatë fjalës së marrë në mbledhjen e Komisionit Qeveritar për Kontrollin mbi Investimet e Huaja.

0Ai rikujtoi se vitin e kaluar ky tregues arriti në 19,4% miliardë $. Në këtë mënyrë rritja përbëri 39%.