Komisioni Qeveritar për Investimet e Huaja në Rusi miratoi blerjen nga koncerni “Total” të 20,5% të aksioneve të kompanisë “Yamal LNG” («Ямал СПГ»), e cila planifikon të fillojë përvetësimin e vendburimit të madh të gazit kondencat në Gadishullin Yamal (Arktik). Rezervat e zbuluara të këtij vendburimi llogariten në 1.3 trilionë metra kub gaz.

0Kompania “Yamal LNG” do të ndërtojë në Gadishullin Yamal uzinën për lëngëzimin e gazit dhe një port detar.