Qeveria e Japonisë ka ndërmend tu blejë tokat viktimave të fatkeqësive natyrore në vend dhe ti ndihmojë ata për të blerë parcela të reja toke po në rajonet e veta të banimit veçse në reliev më të ngritur, në kodër, deklaroi Kryeministri japonez Naoto Kan.

Shteti duhet të ndihmojë për parandalimin e falimentimit të buxheteve lokale, theksoi ai.

0Cunami dhe tërmeti shkatërrimtar i 11 marsit morën jetët e 15.500 banorëve të vendit. 4 muaj pas tragjedisë janë evakuuar në qendra të përkohshme banimi, vazhdojnë të jetojnë tek të afërmit e vet rreth 90 mijë japonezë.