Dy shpërthime të fuqishme tronditën sot kryeqytetin e Bullgarisë. Ato buçitën përpara godinave të partive politike. Fuqia e mekanizmave shpërthyes përbëri rreth 150 gram në ekuivalent tritoli. Fatmirësisht të dëmtuar nuk ka.

0Incidenti ndodhi në vigjilje të dëgjimeve (seanca) parlamentare në lidhje me paraqitjen e votë mosbesimit qeverisë. Sipas mendimit të opozitës, partisë në pushtet i dështoi plotësisht politika e garantimit të sigurisë së brendshme dhe rendit publik në vend.