Kryeqyteti i Republikës së Tartarstanit - Kazan u bë Zot shtëpie i Kampionatit Botëror të sporteve të ujit të vitit 2015. Vendimi në favor të Kazan-it u miratua sot në mbledhjen e Federatës Ndërkombëtare të Notit në Shanghai.

0Kazan-i rivalizoi për të drejtën e pranimit të Kampionati Botëror të sporteve të ujit me Guadalajara (Meksikë) dhe Hong Kong.