Sportistët rusë Eugjeni Novozheiev dhe Konstantin Aksionov u bënë të parët në botë që kaluan ngushticën e Beringut me kiteboard. Ata startuan nga lokaliteti Uelen në Gadishullin e Çukotkës. Gjatë 30 kilometrave të para ata i shoqëruan disa varka, por më pas ato u detyruan të kthehen mbrapsht: për shkak  të dallgëve me lartësi 3-4 metra barkat filluan të mbushen me ujë. Pas kësaj kaytboardisty vazhduan rrugën e tyre në mënyrë të pavarur.

0Më parë ngushticën e Beringut janë përpjekur ta kalojnë sportistët francezë dhe zviceranë, por nuk arritën dot ta bëjnë këtë.