Dërgesat e armëve rusë në Siri nuk ushtrojnë ndikim negativ në marrëdhëniet midis Izraelit dhe Rusisë, deklaroi Ambasadorja e Izraelit në Moskë Dorit Golender. Ajo tha se në Izrael ia kanë frikën rënies së armëve në duart e terroristëve, por kuptojnë gjithashtu se Rusia, si çdo vend tjetër, ka interesat e veta ekonomike.

0Dorit Golender theksoi se midis Rusisë dhe Izraelit është vendosur partneritet konstruktiv dhe marrëdhënie mirëbesimi reciprok.