Çmimi i arit u rrit sërish dhe arriti nivelin rekord prej 1589.8 për ounce. Kjo ndodhi menjëherë pas asaj kur Agjencia Moody’s vendosi të rishikojë rejtingun e SHBA në drejtim të uljes së tij për shkak të rrezikut se Kongresi mund të arrijë të ngrejë nivelin e skajshëm të borxhit amerikan.

0Kërkesa e investitorëve për ar rrit rreziqet që lidhen me krizën e borxheve evropiane.