Sot në ekranet e kinemave të Rusisë do të shfaqet filmi “Harry Potter dhe të Shenjtërit e Vdekur- Pjesa e II” (“Harry Potter and the Deathly Hallows - Part II”), me tirazh 1526 kopie, 982 prej të cilave janë në formatin 3D. Premiera e filmit u prezantua në Londër një javë më parë, kurse në ekran të gjerë ai do të dalë më 15 korrik.

Të gjitha seritë e filmit për Harry Potter kanë mbledhur gjatë qarkullimit në mbarë botën 6.4 miliardë $, kurse në Rusi 89 milionë $.

0Biletat për seancat e para të “Harry Potter and the Deathly Hallows - Part II” u shitën plotësisht që disa disa më parë. Përshtypjet e shikuesve të parë janë impresionuese, entuziaste. Pritet që filmi të bëhet rekordmen përkatësisht qarkullimit në ekranet e gjera ruse për vitin 2011.