Irani u bë tashmë me bursën e vet të naftës. Sot ajo filloi të punojë në regjim testimi. Kufizime përkatësisht listave të blerësve potencialë nuk parashikohen. Do të ndalohen vetëm ujditë me kompanitë izraelite.

0Irani zë vendin e 4 midis prodhuesve botërorë të naftës pas Arabisë Saudite, SHBA dhe Rusisë. Blerëse kryesore të naftës iraniane janë Japonia, Koreja e Jugut, Kina, Italia, Gjermania dhe India.