Në gjysmën e dytë të korrikut pjesa evropiane e Rusisë ka shumë mundësi të ndodhet nën pushtetin e uraganëve, shirave të rrëmbyer dhe madje tornadove, paralajmërojnë meteorologët. Ata mendojnë se në motin e këtij rajoni do të ndikojë fuqishëm anticikloni bllokues që do të vijë nga Afrika e Veriut. Shkatërrimi i anticikloneve të tillë, si rregull, çon në dukuri ekstreme të motit.

0Verën e kaluar në rajonin e Moskës për shkak të një anticikloni analogjik mbajti një vapë e paparë, e cila theu gjatë periudhën së verës 22 rekorde temperature.