Humbjet e koalicionit ndërkombëtar në Afganistan që nga fillimi i vitit arritën deri në 302 veta, njoftoi shërbimi për shtyp i Forcave Ndërkombëtare të Garantimit të Sigurisë (ISAF). Sipas të dhënave të tij, dy incidentet e fundit ndodhën të martën dhe të mërkurën - dy ushtarë u vranë nga shpërthimi i minave tokësore në jug të Republikës Islamike.

0Sipas politikës së ISAF-it, kombësia e vitimave nuk bëhet e ditur. Vitin e kaluar në Afganistan gjetën vdekjen 720 ushtarë dhe oficerë të huaj.