Më 16 dhe 17 korrik në akullnajën e vullkanit Kozelski në Gadishullin e Kamçatkës (Lindja e Largët e Rusisë) do të zhvillohet një turne dyditor golfi. 50 sportistë do të rivalizojnë midis tyre në fushën e akullt unikale në lartësinë 800 metra.

0Turneu do të zhvillohet në kuadër të festivalit ekologjiko-turistik “Tokë e Pastër”. Vullkani Kozelski është joaktiv. Ndodhet ai 35 kilometra larg qytetit Petropavllovsk-Kamçatks, ndërsa lartësia e majës së tij është 2190 metra.