Agjencia Ndërkombëtare e Rejtingëve (Ratings) Moody’s Investors Servis uli rejtingun e obligacioneve të Irlandës dhe tani ai ndodhet më poshtë se niveli i investimeve. Si shkak kryesor për këtë shërbeu shqetësimi në rritje përkatësisht paaftësisë së këtij vendi për të përballuar barrën e borxhit pas përfundimit të afatit të veprimit të programit të ndihmës financiare.

0Parashikimi i rejtingut është negativ, thuhet në njoftimin e Agjencisë. Më parë Moody’s po për të njëjtat arsye reduktoi rejtingun e Portugalisë dhe Greqisë.