Gazeta ruse “Vedomosti” («Ведомости») mendon se deri në kohën e privatizimit të planifikuar nga qeveria të kompanive të sferës së zhvillimit të teknologjive të larta, paketa 10% e aksioneve të saj do të kushtojë jo më pak se 1miliard $. Shitja e kësaj pakete aksionesh dhe do të konsiderohet si hap i parë drejt privatizimit deri në 40% të Korporatës Ruse të Nanoteknologjive “Rusnano” («Роснано»).

0Gjatë kësaj ekspertët theksojnë se kompania është jashtëzakonisht e vështirë për tu vlerësuar: Kompania deri tani nuk ka deklaruar fitimet dhe ka investuar kryesisht në projektet e veta mjetet buxhetore.