Për shkak të ndjekjes penale ish-Kryeministren e Ukrainës Julia Timoshenko mediat ruse e kanë përmendur javën e kaluar shumë më shpesh se ato të huaja, rezulton studimi i Agjencisë “Interfax”. Pas saj, përkatësisht pasqyrimit të gjerë në shtyp, vijnë Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Anders Fogh Rasmussen, i cili zhvilloi në Rusi mbledhjen e Këshillit NATO-Rusi; Presidenti i Bjellorusisë Aleksandër Llukashenko, i cili shprehu gatishmërinë të dëbojë, “të sikterrisë” nga republika në BE gjithë të burgosurit politikë; Muammar Gaddafi që refuzoi kapitullimin.

0Liderë përkatësisht shpeshtësisë së të përmendurit midis rusëve mbeten Presidenti Medvediev dhe Kryeministri Putin.