Forcat e armatosura të Kanadasë përfunduan operacionet ushtarake në Afganistan, por vendin nuk do ta braktisin megjithatë. Kanadezët ua transferuan kompetencat autoriteteve lokale në rajonet Panzhvai, Dand dhe Daman në jug të provincës Kandahar. Tani ushtarakët kanadezë, të cilët kanë mbetur rreth 950 veta në Afganistan, do të angazhohen me trajnimin e bashkëpunëtorëve të policisë lokale dhe ushtarëve afganë jashtë Kabulit.

0Kanadaja u bë vendi i parë që shpalli mbi përfundimin e veprimeve luftarake në Afganistan.