Rusia nisi për në Tripoli edhe një aeroplan tjetër me ndihma humanitare. Në bordin e tij janë ngarkuar 36 tonë medikamente dhe produkte ushqimore. Në prag nga Moska u dërguan ndihma humanitare në qytetin libian Benghazi - në qendrën e kryengritësve në lindje të vendit.

0Udhëheqja ruse morri vendimin për të siguruar urgjentisht me ndihma humanitare në mënyrë të barabartë gjithë popullsinë në nevojë të Libisë, pavarësisht se në ç’pjesë të vendit ndodhet ajo.