Fregata raketore e SHBA “Ford” përfundoi vizitën e vet të parë dyditore në Vladivostok. Mysafirë të qytetit ushtarakët amerikanë kanë qenë plot 4 ditë.

0Sipas fjalëve të Komandantit të anijes, Kapitenit të Rangut II-të Donald Foss, vizita u lejoi marinarëve amerikanë të pushojnë pas një lundrimi të gjatë 2 mujor si dhe të njihen me banorët dhe monumentet historike të qytetit të ri për ta. Fregata “Ford” përfaqëson Flotën e Tretë të Forcave Ushtarako-Ajrore të SHBA, në zonën e përgjegjësisë të së cilës hyn pjesa lindore e Oqeanit Paqësor.