Për herë të parë Moska do të bëhet Zonjë shtëpie e konkursit prestigjioz vokal “Operalia”, i cili u themelua nga tenori i famshëm botëror José Plácido Domingo. Konkursi do të zhvillohet nga 18-24 korrik. “Operalia” zhvillohet çdo vit në vende të ndryshme të botës. Konkursi në fjalë është mbajtur tashmë në Mexico City, Madrid, Bordeaux, Tokio, Hamburg, Uashington dhe qytete të tjera.

0Sipas fjalëve të Plácido Domingos, “këngëarët rusë kanë fituar kaq shpesh në këtë konkurs, saqë erdhi koha për ta zhvilluar atë në Rusi. Për pjesëmarrje në konkurs janë lejuar 40 interpretues, kurse Rusinë në “Operalia” do ta përfaqësojnë 9  këngëtarë.