Në Atlantikun e Veriut me zhytjen në thellësinë 6 mijë kilometra e 270 metra përfundoi me sukses testimi i aparatit të ri të drejtuar rus të punimeve në thellësi të mëdha (submersibles) “Konsull”.

Ky batiskaf është ndërtuar në Shën Petersburg. Ai destinohet për zhvillimin e punimeve inxhinierike dhe shpëtuese urgjente nënujore. Gjatësia e aparatit përbën 8.4 metra, gjerësia dhe lartësia 3.9 metra, pesha e tij - 26 ton. Ekuipazhi i tij mund të përbëhet maksimum prej 3 personash, garantimi automon i aftësisë jetësore është llogaritur për 12 orë, shpejtësia e lundrimit të tij është e barabartë me 3 nyje detare.