Siç njoftoi Ministri i Industrisë dhe Tregtisë të Federatës Ruse Viktor Hristenko, dikasteri i tij rriti parashikimin e shitjes së makinave të lehta (të pasagjerëve) në vitin 2011 me 23 %, deri në 2.7 milion njësi.

0“Sipas rezultateve të vitit 2011 shitjet e makinave të lehta do të përbëjnë 2.7 mijë njësi. Më tepër se 2/3 e tyre do të jenë makina të prodhuara në Rusi”, - tha ai.