Kompania ruse “Inter RAO JEES” («Интер РАО ЕЭС») që nga mesnata ndërpreu furnizimin e energjisë elektrike në Bjellorusi. Minsku nuk ka bërë deri tani pagesën e radhës prej 600 milionë rubla (rreth 20 milionë $) për shlyerjen e borxhit. “Ne presim pagesën e borxhit në ditët e afërta”, - tha përfaqësuesi i Kompanisë ruse.

Kompania ruse “Inter RAO JEES” («Интер РАО ЕЭС») tashmë që nga 9 qershori kufizoi vëllimet e furnizimeve të energjisë elektrike në këtë vend për shkak të pranisë së borxhit të Bjellorusisë.

0Në prag Zëvendëskryeministri i Federatës Ruse Igor Seçin deklaroi: “Nuk ka kurrfarë nënteksti politik në këtë hap, puna po zhvillohet në nivel korporativ. Kjo është çështje e ndërveprimit midis dy kompanive” (“Inter RAO JEES” («Интер РАО ЕЭС» dhe “BelEnergo” («БелЭнерго»).