Zëri i Rusisë Deri në vitin 2050 përqindja e emigrantëve të huaj mund të tejkalojë deri 1/3 e popullsisë së Federatës Ruse, njoftoi Kryetari i Komitetit të Dumës Shtetërore për Çështjet Ndërkombëtare Konstantin Kosaçov. Që sot në Rusi jetojnë deri në 10 milionë qytetarë të shteteve të tjera.

0Kosaçov njoftoi, se në vitin 2009 emigrantët e huaj kanë dërguar në vendet e tyre 19 miliardë dollarë, shifër kjo që përbën 2% të GDP-së ruse. Sa për krahasim: në Gjermani emigrantët e huaj kanë fituar për 1 vit 16 miliardë $, në Itali - 13 miliardë $, në Spanjë - më pak se 13 miliarë $. Gjatë kësaj kontributi i emigrantëve në ekonominë dhe demografinë e vendit pritës të tyre i tejkalon në mënyrë të ndjeshme shpenzimet e lidhura me migracionin, tha Konstantin Kosaçov.