Zëri i Rusisë Në Rusi që nga viti 2012 në Rusi do të ndalohen fluturimet e aeroplanëve Tu-143, AN-24 dhe Yak-40, të cilëve u mungon sistemi i paralajmërimit të afërsisë me tokën, njoftuan në Ministrinë ruse të Transportit.

0Ministri Igor Levitin zhvilloi mbledhjen për heqjen nga flururimet e rregullta të aeroplanëve Tu-134. Udhëzimi përkatës u dha nga Dimitri Medvediev pas aksidentit ajror në Petrozavodsk, në të cilin gjetën vdekjen 45 veta dhe 7 të tjerë pësuan trauma të rënda.