Zëri i Rusisë Në qytetin Inza, emri i të cili i shqipëruar do të thotë “mjedër”, u hap Muzeu i kësaj pemële.

Në periferitë e qytetit “Mjedër” ndodhen plantacionet më të famshme në gjithë zonën e Vollgës. Me shkurret me bukuri të paparë të mjedrës së butë (raspberry) mund të mburret çdo kopsht i këtij qarku.

0Muzeu do të mbledhë gjithçka të lidhur me mjedrën: varietete të saj, prejardhen dhe receta kuzhine. Kësaj pemële (kokrre të kuqe) me aromë dhe shije të mrekullueshe i është kushtuar një plast shumë i gjerë i artit popullor: këngë, vjersha, rima, fjalë të urta, shprehje frazeologjike si dhe vepra letrare. Për të gjitha këto do të tregojë gjithashtu Muzeu i ri.