Zëri i Rusisë Qeveria e Bregut të Fildishtë (Côte d'Ivoire) e vlerëson shumë ndihmën e dhënë nga Rusia, deklaroi Zëdhënësi i Departamentit Kombëtar të Punësimit dhe Zhvillimit Social Adam Coulibaly. Me një aeroplan special Ministria e Situatave të Jashtëzakonshme e Rusisë çoi në qytetin Abixhan partinë e parë të ngarkesës humanitare me peshë 36 ton, e cila përfshin produkte ushqimore, çadra dhe batanije.

0Gati pesë muaj pas zgjedhjeve presidenciale në nëntor të vitit 2010 në Republikë vazhdoi konflikti i armatosur midis grupimeve të Presidentit të zgjedhur Alassane Ouattara dhe Laurent Gbagbo, i cili refuzoi të largohet nga ky post. Në përleshjet midis palëve konfliktuese gjetën vdekjen më shumë se 3.000 veta.