Zëri i Rusisë Premiera botërore e filmit “Transformers 3”: Dark Side of dhe Moon” e regjisorit amerikan Michael Bay do të hapë sot në Moskë Festivalin e XXXIII-të Ndërkombëtar të Filmit. Në konkursin kryesor kanë hyrë 17 filma artistikë me metrazh të plotë nga Bullgaria, Çekia, Polonia, Serbia, Spanja, Franca, Gjeorgjia, Japonia, Italia, Meksika, Hong Kongu si dhe 2 filma të prodhimit të përbashkët Hungari-Rumani-Suedi dhe Austri-Gjermani-Luksemburg. Rusia është përfaqësuar në këtë Festival me dy filma: “Shapito-show” i regjisorit Sergei Llobanov dhe “Zemrat bumerang” i regjisorit Nikollai Homeriki.

0Vlerësimin e punëve kinematografike do ta bëjë Juria nën kryesinë e aktores Geraldine Chaplin - e bija e komedianit të famshëm Charlie Chaplin.