Zëri i Rusisë Presidenti i Rusisë sot, në Ditën e Përkujtimit dhe Pikëllimit, nderoi kujtimin e të rënë në vitet e Luftës së Madhe Patriotike. Ai vendosi një kurorë me lule të freskëta tek Zjarri i Amëshuar pranë Varrit të Ushtarit të Panjohur në Pakun moskovit Aleksandrovskij.

0Në ceremoninë solemne kushtuar datës së përzishme - ditës së fillimit të Luftës së Dytë Botërore - së bashku me Presidentin morrën pjesë edhe Kryeministri Vladimir Putin, persona të lartë zyrtarë të vendit, veteranë - ish eprorë ushtarakë, përfaqësues të shoqërisë civile.