0Skenari i zhvillimit ekonomik të Rusisë duhet të realizohet në jetë pavarësisht se kush do të udhëheqë vendin në këto vitet e afërta, deklaroi Dimitri Medvediev në Forumin Ekonomik Ndërkombëtar në Shën Petersburg. Ai vuri në dukje se modernizimi në Federatës Ruse po sjell tashmë rezultate të ndjeshme. Si shembuj ilustrativë Medvediev përmendi lançimin e projekteve në drejtimet prioritare për qindra milionë $, ardhjen në vend në rolin e investitorëve strategjikë të kompanive të mëdha farmaceutike dhe energjetike, rritjen e kapitalizimit të Internet-industrisë kombëtare. Rusia, sipas fjalëve të Presidentit, përforcoi pozitat e veta si lidere në sferën kozmike, po ndërton centrale bërthamore që i përgjigjen të gjitha kërkesave të rritura bashkëkohore të sigurisë. Duke folur mbi hyrjen e Rusisë në OBT, Medvediev shprehu shpresën se ky eveniment do të ndodhë deri në fund të vitit. Por gjatë kësaj vendi nuk do të pranojë anëtarësimin në OBT në kushte krejtësisht të paleverdisshme për veten, saktësoi Presidenti rus.