0Festivali Ndërkombëtar i Librit starton sot në Moskë. Në të do të marrin pjesë mysafirë nga 20 vende të Evropës Lindore dhe Evropës Perëndimore. Në kuadër të Forumit do të zhvillohet 300 aktivitete të ndryshme. I gjithë programi i kushtohet ndryshimeve që po ndodhin në kulturë dhe në shoqëri. Në kuadër të festivalit parashikohet të zhvillohen edhe takime të shumta si me shkrimtarët rusë, ashtu dhe të huaj. Do të zhvillohen gjithashtu diskutime, tryeza të rrumbullakëta, do të mbahen leksione. Më 11 qershor për vizitorët e festivalit do të mbahet një koncert nga muzikantët elektronikë rusë.