0Komisioni Evropian është i gatshëm të caktojë 2 miliardë euro për zhvillimin e programit të përbashkët të Rusisë dhe BE “Partneriteti për hir të modernizimit”. Për këtë deklaroi Kryetari i tij José Manuel Barroso. Ai tha gjithashtu se pret me padurim fillimin e samitit Rusi-BE në Nizhni Novgorod (pranë Vollgës) dhe shpreson shumë se ai do ti shërbejë zhvillimit të mëtejshëm të partneritetit strategjik mes Brukselit dhe Moskës.