0Ndalimi i përkohshëm i vendosur ndaj importit në Rusi të perimeve të freskëta nga vendet e BE është masë e natyrshme mbrojtëse, deklaruan në MPJ të Federatës Ruse. Komisioni Evropian i quajti veprime të tilla të Moskës të tepruara. Ato u morrën pas përhapjes masive të infeksionit intestinal (të zorrëve) në 9 shtete të BE, i cili ka marrë deri tani jetët e 17 vetave në Gjermani dhe 1 personi në Suedi. Vatra, pra burimi i këtij infeksioni nuk është evidentuar deri tani. Ndalime të ngjashme ndaj importit të perimeve të freskëta nga Bashkimi Evropian janë vendosur tashmë në Britaninë e Madhe dhe në Emiratet e Bashkuara Arabe.