Zëri i Rusisë Shqipëria vendosi regjimin e përkohshëm pa viza për qytetarët rusë nga 1 qershori deri më 31 tetor të vitit 2011.

Një praktikë e tillë po aplikohet tashmë për të tretin vit me radhë dhe parashikon rritjen e fluksit të turistëve rusë në vend, shprehet me bindje Ambasadori i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë në Rusi Zoti Sokol Gjoka. “Anulimi i regjimit të vizave për qytetarët e Federatës Ruse për periudhën e verës është një ndër aspektet më të rëndësishme të bashkëpunimit dypalësh mes vendeve tona, theksoi Ambasadori i Shqipërisë. Përmirësimi dhe forcimi i lidhjeve tregtare dhe ekonomike me Rusinë është një nga qëllimet prioritare për Shqipërinë”.

Duke folur mbi tendencat bashkëkohore në zhvillimin e lidhjeve turistike midis dy vendeve tona Zoti Sokol Gjoka vuri në dukje si më poshtë vijon:

Fjalën e plotë të Zotit Sokol Gjoka, mbajtur në konferencën për shtyp më 1 qershor në Moskë, mund ta dëgjoni këtu

Shkarko audiofailin  

Maria Papandina