0Ekipi përfaqësues (femra) i vaterpolit (water polo) të Rusisë mundi skuadrën përfaqësuese të Gjermanisë me rezultatin e thellë 15:5 në ndeshjen e etapës kualifikuaese të Ligës Botërore në Sirakuzë të Italisë. Vaterpolistet ruse nuk kanë humbur asnjë lojë të turnet dhe dolën si përfundim në Super Finale. Përveç ekipit rus të drejtën për në dalë në Super Finale e fitoi edhe skuadra përfaqësuese e Italisë.  Super Finalja do të zhvillohet në qytetin kinez Tientsin (Tianjin) nga 14-19 qeshor.