0Komisioni Evropian i bëri thirrje të mërkurën autoriteteve të Shqipërisë për të shpallur sa më shpejt që të jetë e mundur rezultatet e zgjedhjeve lokale të 8 majit, duke i rekomanduar me këmbëngulje gjatë kësaj të gjitha palëve që të jenë të përmbajtura dhe të respektojnë normat demokratike pavarësisht nga rezultatet përfundimtare të votimit, njoftoi përfaqësuesja e pushtetit ekzekutiv të BE. “Rezultatet e zgjedhjeve duhet të përpunohen sa më shpejt”, - u tha Përfaqësuesi i Komisionit Evropian gazetarëve në Bruksel. Sipas vlerësimit të vëzhguesve, vonesa me publikimin nga ana e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve të rezultateve të votimit çon në rritjen e tensionit në vend.