Studentët nga qyteti Petrozavodsk (veri-perëndim i Rusisë) do të ndërtojnë një pajisje unikale për hirurgët okulistë. Modeli i njëjtë i syrit të njeriut në formatin 3D u lejon mjekëve të përmirësojnë aftësitë e veta dhe të krijojnë metoda të reja kurimi. Shpikësit po përpiqen ta përshtatin syrin artificial që të reagojë ndaj ngacmuesve të jashtëm. Kjo pajisje mund të dalë pas dy vjetësh.