Në Kazan (Povolozhe) do të fillojnë ndeshjet e Kampionatit Botëror të shahut. Në të do të marrin pjesë 8 lojtarë nga Rusia, Bullgaria, Izraeli, SHBA-s, Azerbajxhani dhe Armenia. Ky kampionat do të përfundojë më 27 maj. Fituesi i këtyre lojrave do të fitojë të drejtën për tu ndeshur me kampionin aktual botëror Viswanathan Anand (India) në një lojë me 12 sete, që do të zhvillohet në gjashtëmujorin e parë të vitit 2012.